Въоръжените сили на Украйна са отблъснали атаките на руските окупатори в

...
Въоръжените сили на Украйна са отблъснали атаките на руските окупатори в
Коментари Харесай

Украинците отблъснали руски атаки в Луганска и Донецка област

Въоръжените сили на Украйна са отблъснали офанзивите на съветските окупатори в региона на 11 обитаеми места в Луганска и Донецка област, оповестява във Facebook Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

В информацията на Генералния щаб се показва още, че Русия е нанесла два ракетни удара по гражданската инфраструктура на град Константиновка, Донецка област, 11 въздушни удара по позициите на украинските войски по линията на прикосновение, а също по този начин е направила над 60 офанзиви от ракетни системи за залпов изстрел против град Херсон.

В същото време остава опасността от удари с ракети и дронове по обекти на енергийната система и сериозната инфраструктура в цяла Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не престават възстановителните работи в южната част на страната. Властите пробват да възобновят електроснабдяването в Одеска област, където то беше доста нарушено след офанзивите с дронове-камикадзе от предходната нощ.

" Към този сме съумели отчасти да възстановим снабдяването в Одеса и други градове и региони в региона. Правим всичко, с цел да реализираме оптимално вероятното след съветските удари. Все още обаче районът на Одеса е измежду тези, където има най-вече прекъсвания на тока. Постоянно работим с нашите сътрудници, с цел да облекчим обстановката и да дадем на хората си повече благоприятни условия, повече електричество ", сподели Зеленски.

Украинският президент заяви, че е провел серия от телефонни диалози с сътрудниците си от Съединени американски щати, Франция и Турция. С френския президент Еманюел Макрон Володимир Зеленски е разискал тематики като енергетика, стопанска система и дипломация. Зеленски е благодарил на американския си сътрудник Джо Байдън за " невижданата отбранителна и финансова " помощ, която Съединени американски щати са дали на Украйна. Двамата са разговаряли за ефикасни противовъздушни системи за отбрана на популацията. Украинският държавен глава сподели също, че е провел и " доста съответен " диалог с турския президент Ердоган за обезпечаването на украинския експорт на зърно.
ТЕМА преди 4 часа 923 преди 2 дни 2305 преди 2 дни 4465
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР